Home Belgisch THE RESCUE

THE RESCUE

by Didier Becu

Net voor de jaarwissel zit ik met Philippe Gunst en Manu Terneus aan een tafeltje in de Vooruit. Twee muzikanten die een nieuw verhaal willen vertellen, want na er dag na dag intens mee bezig te zijn is The Rescue een feit. The Rescue is trouwens de eerste band die we selecteerden voor Future Belge en op 15 februari kun je in Café De Loge hun allereerste optreden zien!

(c) : The Rescue

Philippe, heel wat mensen kennen je als gewezen lid van Curtis. Ik veronderstel dat The Rescue al een tijdje in je hoofd hing?
Philippe: Eigenlijk wel. Curtis is zoals je weet een Joy Division-tributeband en ik miste het creëren van eigen nummers en het in elkaar boksen ervan. Voor mij was spelen van covers een vreemd gegeven omdat ik met mijn vroegere bands wel eigen songs maakte. Het creatieve blijf ik nog altijd het mooiste aspect van muziek vinden. Tijdens de repetities van Curtis probeerden we wel om eigen nummers te brengen, maar daar werd nooit iets mee gedaan en dat frustreerde mij enorm. Toen wist ik al lang dat ik iets anders wilde. Zeker als je met veel muzikale ideeën rondloopt, en die heb ik wel denk ik.
Manu: Moet je mij niet zeggen, Philippe schudt élke week wel een nieuw nummer of twee uit z’n mouw!
Philippe: Niet dat ik spijt heb van m’n tijd bij Curtis hoor. Het spelen van covers is een leerzaam proces maar het geeft niet echt veel voldoening. We hebben met Curtis wel héél veel opgetreden, zelfs een paar tours in Spanje. Dat was wel heel plezant en het heeft ook me veel geleerd. 

Maar The Rescue is ook muzikaal voor jou een nieuwe uitdaging geworden, niet?
Philippe: Ja, muzikaal is dat een nieuw avontuur voor mij. Bij mijn vroegere bands was ik gitarist maar bij The Rescue draait het voor mij om de combinatie elektronica met gitaar en basgitaar. Ik moet mij daar volledig door aanpassen, zo heb ik bijv. het afgelopen jaar allerlei  computer-muziekprogramma’s leren kennen, en gebruiken, niet altijd gemakkelijk, maar wel tof om er mee bezig te zijn.

The Rescue werd gauw een groep…
Philippe: Toen ik Curtis verliet deed ik vijf maanden niks, behalve in mijn hoofd dan. Na een tijdje had ik wat nummers en ik vond dat die perfect zouden klinken met een groep. Zo ben ik bij Manu Terneus terecht gekomen, een goede vriend die ook bassist is, en onlangs is ook Sophie Peperstraete er als zangeres bijgekomen.

Sophie, Manu en ik vormen nu de vaste kern van The Rescue, maar we werken samen met gastzangers en gastmuzikanten. Deze week hebben we sam