Home Belgisch RAYMOND en de KONINKLIJKE MUZIEKKAPEL van de MARINE Oostende, Kursaal (29/05/2024)

RAYMOND en de KONINKLIJKE MUZIEKKAPEL van de MARINE Oostende, Kursaal (29/05/2024)

by Hans Lenvain

We zijn verwend in België als het erop aankomt om onze favoriete bands en/of artiesten te kunnen en mogen aanschouwen. Er zijn de vele concerten en festivals maar ook de vele cafés en de vele cultuurhuizen waar we terecht kunnen.

© de Koninklijke Muziekkapel van de Marine

Als we onze artiesten eens in een andere setting willen zien, lukt dat ook nog wel maar dan moeten we al wat creatiever zijn. Er zijn de schitterende Kampvuurconcerten aan het kasteel Ter Horst waar de nadruk ligt op intieme en kleine concerten. Er zijn The Night Of The Proms in Antwerpen waar enorme arrangementen met een gigantisch (en vaak bombastisch) orkest de artiest in kwestie versterkt in zijn/haar kunnen, vaak voor een uitverkocht Sportpaleis.

Daar ergens tussenin kunnen we al enkele edities terecht in het Kursaal in Oostende voor steeds een andere artiest die zijn of haar nummers komt brengen, volledig opnieuw gearrangeerd door de Koninklijke Muziekkapel van de Marine.
Het grote brein hierachter is niemand minder dan Bjorn Verschoore. Deze man kennen we onder andere van zijn aanzienlijk aandeel bij Die Verdammte Spielerei maar mispak je niet: Bjorn is een bijzonder aimabel man en als er te feesten/lachen is, zit hij op de eerste rij maar hij is in eerste instantie militair en leider van de Koninklijke Muziekkapel van onze Mariniers.

Nummers worden helemaal uitgeschreven in partituren, er wordt gerepeteerd, aangevoeld, geschrapt en opnieuw geschreven. Ze doen niet zomaar wat.
Al dat harde werk eindigt dan ieder jaar in het Kursaal met een prachtig optreden waarvan alle opbrengsten gaan naar het Koninklijk Werk Ibis, dat zich inzet om jongeren op te vangen uit een moeilijke thuissituatie. Meer info over hen kan je hier vinden.

© de Koninklijke Muziekkapel van de Marine

Dit jaar zijn ze aan het repeteren met Raymond van het Groenewoud en het resultaat daarvan kan je zien in het Kursaal op 29/05/2024. Het belooft weer een super-editie te worden! Tickets kan je hier vinden.

Nog goed nieuws? Een jaar geleden gingen Bjorn en zijn manschappen al eens aan de slag met Stijn Meuris alwaar er fantastische nummers van Noordkaap werden gebracht.
Die samenwerking is zo goed bevallen dat ze er nog eens mee door Vlaanderen trekken dit jaar.

19/07 – Brugge (openlucht)
12/09 – Hasselt
13/09 – Oostende (meer info en tickets vind je reeds hier)
19/09 – Grimbergen

Uiteraard komen we later terug op deze concerten met Stijn Meuris, eens we meer info hebben. Hou dus zeker onze concerttips in de gaten. We komen hier sowieso allemaal nog op terug want jouw favoriete online magazine, wij dus, worden exclusief uitgenodigd op alle repetities en concerten wat mooie foto’s en leuke verhalen zal opleveren die we uiteraard graag met jullie zullen delen.

© Hans Lenvain

Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine op Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More