Home Belgisch OP DE GENTSE FEESTEN (5): DE DELVERS.

OP DE GENTSE FEESTEN (5): DE DELVERS.

by Didier Becu

In onze reeks “muzikale ontdekkingen tijdens de Gentse Feesten” zullen we (hoe kan het ook anders) geregeld een tussenstop maken bij het fijnste muziekcafé aan de Vlasmarkt, en dan hebben we het uiteraard over de Kinky Star.

Iedere dag organiseren de lieverds een thema-avond en op 28 juli is dat een soirée met een duister kantje. Ideaal om De Delvers op te trommelen voor een gratis concert. 

Op onze pagina’s geen onbekende, en origineel omdat het postpunk in je moedertaal is. Je leest het goed, en het werkt nog ook! Een tikkeltje anarchistisch, maar minstens even humoristisch. Denk aan een hybride van The Sound en iets wat Nederlands is en je komt bij De Delvers uit.

Ons moet je niet geloven, maar misschien geloof je wel de woorden van Pieter-Jan De Coen, één van de bezielers van de Kinky Star: “Ook langs de donkere zijde van de maan wordt een mondje Nederlands gesproken. De Delvers graven voor u doorheen hoekige new wave en postpunk. Geen jaren 80 remakes. Wel diep genoeg om voldoende echo’s te laten weergalmen.”

De carrière van De Delvers zit duidelijk in de lift, want ze zijn ook één van de 20 geselecteerde bands die deel gaan uitmaken van Switch Off tour 2019-2020 waar 143 bands zich voor inschreven. De Switch Off tour bestaat uit akoestische avonden met telkens 2 bands die op een vrijdag en/of zaterdag in oktober en november 2019 telkens op een verschillende locatie ergens in West- of Oost-Vlaanderen zullen spelen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More