Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Vrouwen aan de macht deze week in onze Luminous Belge lijst. Met Charlotte Jacobs, Uma Chine en Icto hebben we hier alvast drie toppers die meer dan hun mannetje kunnen staan. Maxime Rouquart en The Wild Century vervoegen hun in onze wekelijkse Luminous Belge!

B is het pronkstuk van Charlotte Jacobs’ album The Shape Of Wandering. Hier komt Charlottes vocale acrobatie volledig tot haar recht. We zijn bang om te verdwalen in het gewoel, maar steeds is er die stem die ons omarmt en nooit meer loslaat. Intussen maakt drummer Raf Vertessen met zijn bezwerende ritmes het nummer alleen maar fascinerender.

Op deze nieuwe single The Feels Are Good van Maxime Rouquart krijgen we een meer experimenteel kantje te horen van deze allround muzikant. Een groovy bas vult de funky beats aan, terwijl er af en toe wat vreemde gitaar-sounds door het nummer gegooid worden. Maxime zingt hier meer bedeesd dan op de ander nummers waarin hij zijn agressie meer kwijt kon. Wij waren wel te vinden voor zijn twee vorige singles maar met deze The Feels Are Good trekt hij ons volledig over de streep. Het doet ons een beetje denken aan het avontuurlijk geluid van de eerste van Beck (Mellow Gold). Wij zijn nu wel benieuwd of hij op zijn debuutplaat nog meer muzikale kronkelingen gaat maken.

Het debuutalbum van Uma Chine was van zeer hoge kwaliteit. Op deze tweede Changes is dat niet anders en de band levert opnieuw een sfeervolle topplaat af. Het lijkt erop dat de muzikanten nog meer naar elkaar toegegroeid zijn. The Runner is het ultieme bewijs hier van.

Move on van The Wild Century start met een bas loopje dat we uit de duizenden zouden herkennen. Van zodra de rest van de instrumenten erbij komen, klinkt het wel alsof psychedelica gemixt wordt met funk en zelfs met een streepje Hendrix. Er wordt in het nummer een dansbare groove gecreëerd en ook de frasering van de tekst is erg mooi. Wederom weet The Wild Century een erg rijk en vol geluid te produceren. Er wordt met volle overtuiging “I wish that I could move on” gezongen. Iets waar wij ons in de huidige tijden maar al te graag bij aansluiten. Wij kwelen het in ieder geval in de huiskamer mee alsof ons leven ervan afhangt.

I Do Van Icto is een nummer waar veel mensen zich in kunnen herkennen. Het gaat over iemand die worstelt met zichzelf binnen een toxische relatie, en die het gevoel heeft dat er geen uitweg is. Soms helpt vriendelijkheid je helemaal niet in het leven en moet je voor één keer de duivel zijn, om jezelf te helpen een beter mens te worden.

Veel luistergenot!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More