Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

“Breek de boel af, leef in zonde.” Profetische woorden die nog altijd in ons muzikaal geheugen gegrift zijn. Alsook bij het beluisteren van onze wekelijkse Luminous Belge lijst. Voor ieder wat wils en deze week vervoegen De Dode Hond In Uw Kelder, G.U.S.T., Madou, Walfang en Baz ft Gewoon Tom, Roncha, Tenshun & Walter Ego onze lijst op woensdag. Knallen maar!

De nieuwe single De Zomer van De Dode Hond In Uw Kelder klinkt enigszins anders dan hun vorige werk. Het klinkt allemaal veel voller en de ook de grunge ontbreekt deze keer niet. Het nummer klinkt een stuk vettiger en iedereen weet: hoe vettiger, hoe prettiger… en dat is hier ook wel zo. De Zomer is best een origineel nummer, ook al komen bepaalde sounds, met bijhorende pedalen, ons vrij bekend voor.

Hey, I Wanna Know Your Name is de debuutsingle van G.U.S.T. en dat is al onmiddellijk een knaller van formaat. Een lekker scheurende gitaar die zalige riffs produceert, een drummer die zich met veel power uitleeft op zijn drumstel en de krachtige stem van Guus Van den Heuvel. Wat een overweldigend geluid heeft deze band!

Het is bijzonder dat Madou na veertig jaar stilte nog even fris klinkt als toen. Ronquières ligt volledig in de lijn van hun vorige composities. Van de Leest zorgt voor een pompende bas met zijn Würlitzer en knappe strijkersarrangementen en Coomans’ stem klinkt nog steeds geweldig, vol weemoed.

Never Enough is de voorbode van Walfangs eerste album LØV dat er in april aankomt. Het nummer begint met een redelijk rustige gitaar maar al snel schakelt de band een versnelling hoger. Eens de zang er bijkomt, barst het nummer helemaal los: beukende drums, een zeer aanwezig bas en fijne gitaren! Never Enough verveelt geen seconde en dat hebben we graag!

Baz is terug met een ijzersterke schijf. Op Bergtop werkt de mc samen met de Antwerpse rapper Gewoon Tom, Leuvenaar Roncha, de West-Vlaamse hiphopper Walter Ego en de Nederlandse Tenshun. Samen leggen ze hun stevige raps op de beats van Johnny September die er zalige Indische vibes overheen goot. Het is fijn om te horen dat Baz al die rappers samenbracht op deze track. Elk heeft zijn eigen stijl en zijn eigen drive en dat zorgt ervoor dat dit nummer echt wel uniek is. Ook de beats van Johnny September maken Bergtop tot een heel aanstekelijke single.

Veel luistergenot!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More