Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Deze week staan Nevel, Bubba, DJ Aldolino, Oproer en The Wild Century op ons eindejaarsmenu. Een menu om vingers en duimen bij af te likken! De Luminous Belge lijst die garant staat voor spannende Belgische releases gecombineerd met te ontdekken artiesten zal ook in 2021 te volgen zijn op Spotify. Spread the word!

Nevel: This Is Not A Krautsong. De titel van de nieuwste worp ten spijt, wordt er door Nevel fijne electro geserveerd met flink wat kraut accenten. Vormgegeven met analoge synths in samenspel met akoestische drums. Anno 2020 mag zoiets uitzonderlijk heten.

Dancing Woman (Language And Other Barriers) van Bubba begint met een futuristische intro, daarna krijgen we een lekker groovy nummer met funky invloeden a la Talking Heads en Allez Allez. De spacey break zorgt voor een bizarre wending in het sowieso al bijzondere nummer. Bubba weet ons altijd te verbazen met bijzondere combinaties van genres, die zorgen ook altijd voor een frisse waterval aan klanken.

Na het horen van Antwerp Voodoo van dj Aldolino beginnen we meer en meer te twijfelen aan het bestaan van de Antwerpse Sahara. De tonen lijken bij momenten rechtstreeks uit de woestijn te komen. Met de wetenschap dat Aldo eerder in het Antwerpse vertoeft, moeten we misschien bij ons eerstvolgende bezoek aan de Kalmthoutse Heide toch eens iets grondiger rondkijken.

Mad Affair van Oproer is de nieuwste single en, zoals de naam aangeeft, ook een beetje om gek van te worden. Het is op zijn Engels uitgedrukt een tease. Aan de ene kant omdat het de tiende single is en er nog steeds nergens sprake is van een album, aan de andere kant speelt de single zelf ook met ons voeten. Die waggelt constant op de grens van exploderen, maar houdt de luisteraar telkens op het randje.

Het Nederlands-Belgische vijftal The Wild Century liet recent hun middernachtkindje Maria geboren worden. Op 24 december, klokslag 12 uur, klonken warmgloeiende snaren, die heerlijke hammondsound en wiegend wilde ritmes, voorzien van de zalvende woorden “Baby, baby, everything’s gonna be allright…” In een rokerig, stomend sfeertje op psychedelisch bohemien tonen, doen ze de grenzen van ons eigen lichaam opnieuw even vervagen.

Veel luisterplezier!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More