Home Belgisch L.A.A.G.

L.A.A.G.

by Nel Mertens

Helemaal Luminous F.R.E.S.H., maar toch met heel wat ervaring in hun creatieve, muzikale rugzak, gooien de heren van het Gentse duo L.A.A.G. met volle overgave en met zachte hand hun nummers de wereld in. Nederlandstalige, maatschappij-kritische folkpop die ze met lichte ironie brengen in wat ze zelf als ‘eenvoudige liedjes’ beschrijven. Kristof Van Heeschvelde en Tim Gyselbrecht gaven tekst en uitleg bij onze vragen!

Waar komt de naam vandaan en stel jullie maar eens voor!
L.A.A.G. staat voor Liedjes Aandoenlijk Anders Gebracht. (Of Langzaam Aardig Afzijdig Geworden, of Liever Ander Acronym Gezien, of… ) Wij zijn een 2-koppige band die eenvoudige liedjes eenvoudig brengt en dat combineert met interessante teksten. Het uitgangspunt is vaak iets wat we tegenkomen in de maatschappij en waar we een kritische noot bij willen plaatsen, maar dan liefst op een luchtige of grappige manier.

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
We speelden beiden sinds ons 16 in verschillende punk-, rock-  en metalbands. Door een grappige toevalligheid belandden we zelfs samen in een band die een samensmelting was van twee bands waar we elk bij speelden. De laatste jaren echter focusten we ons beiden op andere zaken. Daardoor raakte het spelen in een band wat op de achtergrond. Muziek maken echter niet. We maakten beiden nog liedjes en deden vaak projectjes apart of samen. Tot plots, op een heel natuurlijke manier, de keuze voor het akoestische en Nederlands kwam. Dat voelde goed en L.A.A.G. zag het levenslicht.

Hoe zou jullie muziek het best omschreven worden?  Wat maakt jullie anders dan andere bands?
L.A.A.G. brengt eenvoudige liedjes met boeiende teksten. We zingen over allerlei maatschappelijke problemen  met een vleugje humor en zelfspot. We hopen de luisteraar daarmee een beetje tot nadenken te krijgen. L.A.A.G. zingt niet over de liefde, dat laten we over aan andere bands. Wat niet wil zeggen dat er geen liefde in onze liedjes zit natuurlijk…

Wanneer volgde het besef dat mu