Home Belgisch BELTOON: RAMAN..

BELTOON: RAMAN..

by Bart Verlent

We hebben er een tijdje op moeten wachten maar het Gentse trio RAMAN. brengt op 1 november hun debuut-ep uit. Deze jonge band was de winnaar van Jonge Wolven in 2016, ze kregen de publieksprijs van de Student Rock Rally in 2017, in datzelfde jaar wonnen ze Oost.Best en vorig jaar waren ze Artist in Residence van de Eeklose Muziekclub N9. Het was hoog tijd dat ze met hun straf, eigen geluid iets uitbrachten.

RAMAN. brengt naar eigen zeggen alternatieve rock-‘n-roll met steeds een voet in blues- en rootsgronden. Maestoso is hun tweede single uit de te verschijnen ep. Het trio nam dit nummer al drie jaar geleden op, maar ze hebben de song wat laten rijpen. We waren al enthousiast van de eerste versie maar deze nieuwe versie is nog beter.

Maestoso doet ons denken aan Jeff Buckley meets Trixie Whitley. Het begint allemaal ingetogen maar je voelt dat het nummer elk moment kan ontploffen en geleidelijk aan gebeurt dat ook. Simon Raman weet met zijn verbluffende stem genoeg accenten in het nummer te brengen en zijn stevige gitaarsolo’s kleuren heel het geheel mooi in. Topnummer en onze beltoon van de dag!

RAMAN. kan je aan het werk zien op:

16/11 – Minard, Gent (ep releaseshow)
30/11 – Leietheater, Deinze
04/12 – La Machine, Brussel
09/01 – CC Ter Vesten, Beveren (voorprogramma van Tiny Legs Tim)
24/02 – Het Depot, Leuven

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More