Home Belgisch HOERA. – ≈ (Granvat).

HOERA. – ≈ (Granvat).

by Dries Hermans

Het Antwerpse trio Hoera. bracht vorig jaar hun tweede album Beestentijd uit op hun eigen label Granvat. Nu is er een opvolger in de vorm van een ep met de ongewone titel ≈. De band brengt filmische liedjes gecombineerd met improvisatie. Voor dit album trokken ze de kabels uit hun versterkers en besloten ze om unplugged te werk te gaan.

De bandleden van Hoera. zijn geen onbekenden. De gebroeders Bert en Stijn Cools maakten beiden deel uit van de live-begeleidingsband van Pomrad en spelen o.a. in Banjax en Mephiti. Bassist Dries Laheye is actief lid van STUFF. en kennen we ook van het meer op rock gerichte Sir Yes Sir.

Deze nieuwe ep komt als geroepen met de koude winter in het vooruitzicht. De vijf tracks stralen elk hun eigen warme, intieme sfeer uit. Instrumentaal, deels geïmproviseerd en waanzinnig mooi. Hun muziek klinkt van alle tijden. Het zou een bewerking kunnen zijn van Johannes Hieronymus Kapsberger, de Duits-Italiaanse componist uit de vroege 17e eeuw, maar ook de soundtrack bij de nieuwste documentaire over het eenzame bestaan van de blauwe vinvis.

De plaat is verkrijgbaar op 10″ vinyl met downloadcode en wordt op zondag 2 december voorgesteld in Het Bos in Antwerpen.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More