Home ReviewsAlbum Reviews FIRST – First (Eigen Beheer)

FIRST – First (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Een band waar we al een tijdje de ogen op gericht houden is het electropopduo First. Niet meteen een gebruiksvriendelijke naam voor de zoekmachines op het internet, maar eens je de muziek van Jasmin Smolders en Pieter Vochten hebt gehoord, wel één die in het muzikale geheugen zit.

F.O.D.

Bij heel wat mensen werden ze voor het eerst opgemerkt door de single Losing die te horen was op de compilatietape A Sentimental Mixtape #1. Het label van Fenne en Kobe van de Whispering Sons. Eens je de muziek hoort, snap je waarom want Losing heeft een hoge dosis melancholie en ligt zeer dicht in de buurt ligt van wat Hoover vroeger deed (de voorloper van Hooverphonic). IJskoude elektronische beats die gemengd worden met shoegaze-achtige gitaartjes. Kil, maar tegelijkertijd prachtig warm. Een combinatie die altijd werkt.

En nu is er dus de eerste ep waar je Losing op vindt, en drie andere songs. Een geluid dat helemaal in het verlengde ligt van de single, maar waarop we wel duidelijk horen hoe de twee de diverse lagen van de elektronica aftasten. To Long is dreigend, en doet ons het verdriet wat vergeten omdat Fär er niet meer is. De dreunende, pulserende beats van You Lie hebben dan weer iets weg van Portishead, al was het maar door die zelfde bezwerende atmosfeer. Ruw, maar tegelijkertijd breekbaar zoals ze zelf zeggen en een aanrader voor fans uit het genre of voor wie gewoon op zoek is naar electropop met meerwaarde.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More