Home Belgisch ALEX KOO – Etudes For Piano – (W.E.R.F. Records)

ALEX KOO – Etudes For Piano – (W.E.R.F. Records)

by Patrick Bruneel

De Belgisch-Japanse pianist Alex Koo woont dan wel gewoon in Brussel, zijn reputatie gaat wereldwijd. Klassiek geschoold als hij is, kreeg hij al snel de jazzmicrobe te pakken. Waar hij in zijn opleiding werd gestuurd om een volleerd klassiek concertpianist te worden, liet zijn hart weten dat hij verder moest studeren in New York. Studeren werd doceren en samen met Mark Turner en Ralph Alessi maakte hij het album Applebueseagreen.

© Björn Comhaire

Het album werd binnen jazzkringen zeer goed ontvangen. Koo werd geloofd voor zijn uitstekende werk en deels voor de vernieuwing die hij wist te brengen door zijn virtuoze spel.

In zijn eentje weet hij ons echter nog meer te verbazen. Etudes For Piano verbindt namelijk zijn beide passies. Jazz en hedendaags klassiek gaan hand in hand, waardoor de plaat soms rustig kabbelt om dan naar repetitief minimalisme over te hellen. Pure jazz is zelden te horen. Puur klassiek evenmin. Het is de vermenging die het hem hier doet.

BOZAR Brussels deed er een goede zaak mee om Koo de opdracht te geven een album te maken waarop hij gewoon zijn zin mocht doen. De acht nummers laten Koo horen op de top van zijn kunnen in al zijn diversiteit. Zonder te overdrijven of de klemtoon te leggen op technisch vernuft weet Koo de luisteraar mee te nemen in zijn eclectisch wereldje dat tal van emoties weet te vertalen naar zalig klinkende pianoklanken die ook jazz analfabeten zeker kunnen bekoren.

Alex Koo moet je vooral eens live bezig gezien hebben, en dat kan!

19 april, deSingel, Antwerpen
29 april, Jazzahead, Bremen (DE)

Facebook – Instagram Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More