Home Belgisch ZWANGERE GUY – Niemand (Top Notch).

ZWANGERE GUY – Niemand (Top Notch).

by Bram Langmans

Nog maar enkele dagen geleden kondigde Zwangere Guy aan dat hij op 6 december aanstaande een nieuw album uitbrengt onder de titel Brutaal, en vandaag (7/11) is er met Niemand alvast een eerste single uit dat nieuwe album.

De beat van Niemand is van de hand van Yung Umbro, één van de meest getalenteerde Nederlandse beatmakers van de laatste jaren die vooral bekend is van zijn werk voor onder andere $KEER&BOO$ en de legendarische Slenterprise Lely Gang. Maar waar Yung Umbro normaal vooral garant staat voor ultraharde en pikzwarte trappers, is Niemand een eerder rustige, vrij jazzy hiphoptrack waarop de herkenbare flows en introspectieve teksten van Zwangere Guy alle ruimte krijgen om mooi tot hun recht te komen.

Wat die flows en tekst betreft trekt Niemand duidelijk de lijn door die Zwangere Guy reeds op het eerder dit jaar verschenen album Wie Is Guy? had uitgezet. Verrassend valt dat dus niet meteen te noemen, maar het blijft natuurlijk wel een beproefde formule die werkt, en meer hoeft dat soms niet te zijn.

Net geen vijf minuten Zwangere Guy pur sang dus, en zo hebben wij dat graag. Dat de Sint nu maar snel mag komen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More