Home Singles ZINGER FT. WEST CORNER BRASSBAND – Out Of Time (Eigen Beheer)

ZINGER FT. WEST CORNER BRASSBAND – Out Of Time (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

In 2015 won Zinger met het wondermooie Grace De Nieuwe Lichting van De Studio Brussel. Daarna werd het redelijk stil rond deze Deerlijkse band. In 2017 brachten ze nog het sfeervolle Stratosphere uit maar de band hield zich de afgelopen jaren vooral bezig met het Allerheiligenproject Reveil. Met dit non-profitproject brachten ze muzikanten, fanfares, dichters en vertellers samen op meer dan 100 Belgische begraafplaatsen.

(c) Zinger

Nu is deze West-Vlaamse brasspopband volledig terug met de single Out Of Time die ze opnamen met de West Corner Brass Band (het West-Vlaamse antwoord op gypsy brass bands van de Balkan). Het is tevens ook de eerste teaser van het nieuwe album dat ergens in 2021 het licht zal zien.

Zinger koos altijd voor rijke arrangementen in hun songs en dat is met deze Out Of Time niet anders. De blazers zorgen voor een mooie intro en dan bloeit het nummer open met gedreven drums en fijne keyboards. Tijdens de song komen de blazer het nummer nog subtiel opfleuren. Zanger Pieter Deknudt zong Out Of Time met zoveel goesting en optimisme in dat het aanstekelijk werkt.

Met de bijbehorende clip wil de band, naar eigen zeggen, het rotjaar 2020 goedmaken. Dat doen ze met een visueel huzarenstukje waarin kinderen en jongeren uit verschillende werelddelen de kranten te lijf gaan met een sch