Home Singles ZELDEN – This Is The End

ZELDEN – This Is The End

by Nel Mertens

Muziek maken was zijn grootste droom en hij vond eindelijk de juiste mensen en kansen. En die greep singer-songwriter Cas Vandecruys om de eerste stappen als multi-instrumentalist met zijn soloproject Zelden te zetten.

De 27-jarige Cas merkte je in 2014 misschien al op bij zijn deelname aan The Voice, waarin hij het tot in de liveshow schopte, na een knappe battle met het nummer Jolene (1974, Dolly Parton) tegen de tweeling Koen en Jo.

Zijn debuutsingle This Is The End schreef hij in het begin van de lockdownperiode. Toch gaat het niet specifiek over de lockdown, maar over eender welke lastige periode die voorbij is. Bedenk de laatste werkweek voor het jaarlijkse verlof, het verwerken van een breuk met je ex,… Geschreven vanuit het positieve gevoel achteraf en het smachten naar dat mooie, bijna romantische moment waarop je opnieuw vrijheid kan ervaren.

Die warme romantiek hoor je ook in de track met tokkelende gitaar, die aanvankelijk klinkt als een (zoveelste) popballade vol emotie. Wél eentje met een mooie, diepwarme stem.  Het nummer dreigt even stil te vallen, tot het openbloeit met een zomerse energie die je de vrijheid laat proeven. De transformatie van Cas’ stem van diepwarme, naar hogere tonen, met af en toe een mooi kreunend kantje, geeft de track meteen een fikse dosis dynamiek en hitlijst-potentieel.

This Is The End is een eerste voorproefje van meer. Muziek schrijven deed Cas al vanaf jonge leeftijd en gaandeweg bouwde hij al enkele projecten op. Zijn debuutalbum wordt in die zin een samenraapsel van de opgedane ervaring. Een eerste ep is in de maak, dus Zelden laat binnenkort nog meer van zich horen.

Wil je graag als muzikant samen met Cas aan de slag? Neem dan zeker contact op met hem, want hij is volop op zoek naar bandleden!

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More