Home Singles ZEAL & ARDOR – Clawing Out

ZEAL & ARDOR – Clawing Out

by Geert Mertens

De nieuwe single Clawing Out van het Zwitserse Zeal & Ardor lijkt in eerste instantie met haken en ogen aan elkaar te hangen. Het begint allemaal heel onschuldig met een Korn-riff. Daar lijkt, in eerste instantie, een Queen-achtige drum (We Will Rock You) aan toegevoegd, maar dan barst de hel los.

Gitaargeluidjes die zo uit een horrorfilm geplukt kunnen zijn. Tel daarbij het gegrom, geschreeuw én de overduidelijke temposwitches en je hebt de perfecte ingrediënten voor een Zaal & Ardor-nummer. Gebeurt er tegenwoordig maar weinig vernieuwends in de metal, dan mag iedereen in de leer gaan bij de Zwitserse bandleider Manuel Gagneux. Als Graspop ooit nieuwe headliners wil vinden, dan moet het deze richting uitslaan.

In tegenstelling tot de eerste platen, die de Zwitser nog eigenhandig maakten, is de nieuwe worp GREIF een echt bandproduct. Manuel nodigde zijn muzikanten uit in de studio en ging ermee aan de slag. Zopas ontving de band ook de Swiss Music Prize, de hoogste erkenning die muzikanten in Zwitserland kunnen krijgen.

GREIF ligt op 23 augustus in de winkel of kan vanaf dan gestreamd worden. Op 15 september staat de band in de Lotto Arena.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More