Home Singles YVES PAQUET – A Southern Tale

YVES PAQUET – A Southern Tale

by Bart Verlent

De naam Yves Paquet zal bij sommigen wel een belletje doen rinkelen aangezien hij een paar jaar geleden met The Subs het nummer UFO opnam. Ook deed de in Brazilië geboren singer-songwriter in 2018 mee aan De Nieuwe Lichting en bracht vorig jaar zijn debuutplaat Every Now and Then uit waarop soulvolle popsongs staan.

Nu verandert hij weer van muzikale richting en gaat hij met A Southern Tale richting folkmuziek. Voor Yves is deze song een spirituele reis die zijn Amerikaans-Indiaanse roots weerspiegeld, in het gevoel, de teksten en en de visuals. Daarbij denkt hij in de traditie van Bob Dylan en Sting. Aan deze muzikale grootheden moeten wij nu niet echt denken bij het horen van deze song maar het valt wel op dat Paquet een indrukwekkende stem heeft die perfect past bij dit meer intieme nummer.

A Southern Tale begint met enkel de mooie stem van Paquet en een akoestische gitaar maar vanaf het refrein wordt het geluid veel breder en weidser. We moesten af en toe denken aan Bon Iver. Hopelijk vond Yves met deze song zijn eigen richting want het is echt wel een pareltje.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More