Home Singles YOUNISS – Arms Bent Back (Viernulvier Records)

YOUNISS – Arms Bent Back (Viernulvier Records)

by Bart Verlent

Youniss Ahamad draait al een tijdje mee in het muziekcircuit. Als Corrupted won hij de titel voor Belgische producer tijdens de Champion Sound Beat Battle en schopte hij het tot op het podium van Pukkelpop. Maar Ahamad ging verder op zoek naar zijn eigen stijl, wat resulteerde in het nieuwe project: Youniss. Met dat project brengt hij een introspectieve electrosound die de dansbare beats van drum-‘n-bass, r&b en techno omarmt.

© Youniss

Op 8 maart 2023 verschijnt zijn tweede album White Space waarin hij omgaat met de paniekaanvallen die hij had in de nasleep van black lives matter en onderzoekt hij zijn zwarte identiteit. Zijn persoonlijk verhaal zorgde voor een opmerkelijke shift naar een ruige en imperfecte punksound met elektronische texturen.

Youniss liet zich voor de titel van de track inspireren door de legendarische tv-reeks Twin Peaks van David Lynch. Muzikaal klinkt het absoluut niet zo mysterieus als de serie. Nee, dit nummer is ‘in your face’.

We zouden het een combinatie kunnen noemen van Aphex Twins Come To Daddy en Firestarter van The Prodigy. “Overstuurde elektropunk met een serieuze hoek af” zou een etiket kunnen zijn. Het nummer komt stevig binnen en laat een overweldigende indruk na.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More