Home Singles WOODSMITH JR – Untangle All The Lies

WOODSMITH JR – Untangle All The Lies

by Bart Verlent

Woodsmith Jr is het muzikale soloproject van Kris Stynen (de naam verwijst naar beide grootvaders waarvan de ene schrijnwerker was en de andere ijzersmid) waarin hij invloeden uit folk, blues, country, bluegrass en americana verwerkt. In 2021 debuteerde hij met de single 52 Tunnels waar pas vorig jaar de opvolger Mosquito Madness op volgde. Dit jaar mogen we de debuutplaat verwachten van Woodsmith Jr, die hij heeft ingeblikt met onder andere Steven De bruyn, Mario Goossens, Jasper Hautekiet en Gijs Hollebosch.

Untangle All The Lies is nog een voorsmaakje uit te verschijnen debuut waarop Stynen het gezelschap krijgt van Fiona Brown op backings en Mattias Stynen op keyboards. Kris draagt het nummer met zijn mooie zachte stem en met zijn prachtig ingetogen gitaarwerk. Fiona is enkel subtiel te horen in het refrein terwijl Mattias af en toe het nummer iets meer kleur geeft.

Stynen laat met deze breekbare song horen dat hij niet veel nodig heeft om te raken en ook met sombere arrangementen een pareltje kan afleveren.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More