Home Belgisch WOLF SHERIFF – Jim.I.Am (Gazer Tapes).

WOLF SHERIFF – Jim.I.Am (Gazer Tapes).

by Didier Becu

Wie herinnert er zich nog de onvolprezen The Hickey Underworld? De gewezen frontman Younes Faltakh staat tegenwoordig in de schijnwerpers met Arabnormal en ook drummer Jimmy Wouters heeft een nieuwe band uit zijn mouw geschud: Wolf Sheriff. Ook deel van de band: Bert Roos (bassist bij Huracán), Pi Fleuchels van Buffoon alsook The Third Kind en Stefaan Niemans.

Deze week loste Gazer Tapes het bericht dat op 28 november de eerste ep van dit viertal onder hun hoede zit, en de eerste single daaruit is Jim.I.Am. Een lekker muziekje dat je met plezier doet terugdenken aan 90’s indiebands als Guided By Voices, Built To Spill en natuurlijk (hoe kan het ook anders) Pavement.

Intelligente gitaar-indiepop met een hoge lo-fi factor, maar met een o zo verslavend effect. Rammelende gitaartjes, een stem à la Mascis, moeilijk om er niet luchtgitaar op te gaan spelen en dan hebben we nog niet eens over die fanfaretrompetjes gehad! Op iedere stereo met smaak voorbestemd om een herfsthit te worden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More