Home Belgisch WINTER WOODS – ( I would not) Pick myself

WINTER WOODS – ( I would not) Pick myself

by Stefan Schemmann

Dat zouden we doen. We zouden jou kiezen. Op een regenachtige dag in de zomer, als ze niet heeft gebeld. En de melk in de koelkast is bedorven. Dan willen we luisteren naar de goedgemutste muziek van Winter Woods. Lieve hemel, een banjo!

Waar hebben we onze houthakkershemd gelaten? Maar Winter Woods zijn geen heikneuter uit de mistige Appalachen. Ze hebben ook oor voor pakkende refreinen en dansbare grooves. Ze moeten het plein voor het stadhuis vullen op het stadsfeest van jouw keuze.

(I would not) Pick myself zou kunnen worden gedraaid op prime time op mainstream radio. Maar alleen als de normale luisteraar de fiddle en banjo nog kan verdragen. Volgens ons komt dat omdat het refrein iets hymnisch heeft. Voor sommigen zou dit een zomerhit kunnen zijn, terwijl anderen terugverlangen naar de Appalachen. Opium voor het volk, waar Karl Marx graag naar luisterde.
Maar volgens Marcus Mumford gaan folk en pop hand in hand en dat moet hij weten. Hij vist in vergelijkbare wateren.

Dansen is sowieso de beste manier om je tijd door te brengen. Daarom kan hij zoveel zingen dat hij zelf niet zou kiezen. De vrouw zal het doen, gewoon omdat ze van dansen houdt. En waar de vrouwen dansen, gaan de mannen ook. Met een biertje in de hand en stampvoetend. Alles goed gedaan.

Tour 2024
21/06 – Fête de la Musique, Namur
06/07 – Bluebird, Ohey
13/07 – Lasemo, Enghien
20/07 – Les Francofilies de Spa, Spa
11/08 – Festival Rue et Toi, Virton
30/08 – F’estivales de la Tour, Walhain

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More