Home Belgisch WINSTON – Blijf Voorgoed Bij Mij

WINSTON – Blijf Voorgoed Bij Mij

by Ann Cnockaert

Winston, de band rond frontman Simon Alice René, presenteert hun nieuwste single Blijf Voorgoed Bij Mij. In dit nummer omarmt Winston resoluut zijn muzikale helden, met een duidelijke knipoog naar de invloed van Freddie Mercury, de legendarische zanger van Queen.

Het verhaal begint op de speelplaats van de lagere school, waar Simon zich bewust was van zijn afwijkende muzikale smaak. Terwijl zijn leeftijdsgenoten gehuld waren in Nirvana-shirts, koesterde hij een diepe liefde voor Michael Jacksons Dangerous en later de Greatest Hits van Queen. Ondanks de sociale druk bleef Queen een constante metgezel door de jaren heen, waarbij vooral Freddie Mercury’s vocale kunsten een blijvende indruk nalieten.

“Ik ben mijn jeugd verloren aan Queen”, bekent Winston, reflecterend op zijn obsessie met de band. Zijn vocale experimenten en meerstemmige aanpak in zijn eigen muziek dragen nog steeds de stempel van zijn jeugdheld.

De nieuwe single Blijf Voorgoed Bij Mij markeert een keerpunt voor Winston. Na jarenlang zijn muzikale voorkeuren te hebben onderdrukt, omarmt hij nu de Freddie in zichzelf. Het nummer toont Winstons kwetsbaarheid en zijn onmiskenbare liefde voor vocale harmonieën.

De single wordt geïntroduceerd met opvallend artwork, gemaakt door het jonge Brusselse talent, Elise Buntinx. Het beeld van een minotaurus, half mens en half stier, symboliseert de innerlijke strijd tussen ratio en emotie. Elke singlehoes onthult een nieuw personage en een stuk van de minotaurus, met een rode draad die de stier probeert te temmen. Een visuele en auditieve reis die culmineert in het tweede album van Winston.

Winston heeft grootse plannen voor het komende jaar, met acht singles die samen het unieke artwork van het nieuwe album vormen. De band nodigt de luisteraar uit om de strijd tussen mens en beest te ervaren en te overwegen of het tijd is om deze innerlijke strijd te omarmen in plaats van eraan te weerstaan.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More