Home Singles WILLEM ZACK – How A Man Should Be (Eigen Beheer)

WILLEM ZACK – How A Man Should Be (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

De Gentse Willem Zelck begon zijn muzikale carrière op z’n vijftiende in de punk scene. Tijdens de opnames van een demo vond hij zijn passie voor muziekproductie. Daarom schreef hij zich hiervoor in aan het Gentse conservatorium. Tijdens zijn studies ging hij muzikaal echter een compleet andere richting uit. Hij werd geïnspireerd door Frank Ocean, Jon Bellion en Blackbear en ging meer de alternatieve r&b en lo-fi pop richting uit. In 2018 belandde hij, als Willem Zack, in de selectie van De Nieuwe Lichting met zijn nummer Long Shot.

Willem is ondertussen toe aan zijn zevende single How A Man Should Be. De song gaat wat aarzelend van start. Pas na het refrein komt alles op zijn pootjes terecht en klopt het plaatje volledig. We horen een scheut vroege funky soul van Prince gemengd met eigentijdse r&b wat een origineel geheel oplevert.

Willem vergelijkt de strofe en het refrein met eb en vloed, iets waar we ons volledig in kunnen vinden. Het één vult het andere perfect aan. Het nummer heeft iets sensueels en sexy en is het strafste wat we al van Willem Zack hoorden. Met How A Man Should Be vond deze Gentse singer-songwriter zijn eigen geluid en dat is heel sterk en origineel.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More