Home Belgisch WEBSTEK – ¡Siempre Si! (Heibel)

WEBSTEK – ¡Siempre Si! (Heibel)

by Nel Mertens

Aaaargggh… Webstek heeft ons zwak punt gevonden: Grenzen! Ze worden bezongen in hun nieuwe single ¡Siempre Si!, een nummer dat sinds hun allereerste show al op hun setlist staat en live enorm aanslaat.

Zware synths en dito gitaren in het kwadraat, zorgen ervoor dat we deze keer een erg stevige track te horen krijgen van Webstek. Iets minder experimenteel (en misschien is dat niet zò heel erg, want het maakt het toch wat toegankelijker), maar een intelligente crossover hiphop-/ rocktrack (Ah… heerlijk toch, die grenzen die vervagen!), die vuil en stevig klinkt! Dit en de Spaanse woorden zorgen ervoor dat het nummer een streepje van Braziliaanse metal mee kreeg.

© Webstek

“Belangrijk om mee te geven is dat ¡Siempre Si! ‘altijd ja’ en ‘porque no’ ‘waarom niet’ betekent. Dit Nederlands-/Spaanstalig nummer vertelt het verhaal van iemand die zijn grenzen niet kan trekken, al wil die dat wel. Hij maakt bedenkingen bij zijn ‘springt-iemand-van-een-brug-dan-ik-ook levensstijl’. Altijd ja, waarom niet?”, licht Webstek toe over de track.

De single werd opgenomen, gemixt en geproducet door Michiel Renson (Shht/Mixmeister Michelle) en gemasterd door Laurens Grossen. Bij het nummer hoort ook een videoclip van de Antwerpse artieste Manon De Bruyn.

Naast de originele track, krijgen we ook een versie van ¡Siempre Si! door Brazzmatazz, onder leiding van Sanne Werkers (Kinky Star/Gamma Rave), opgenomen in Trix. De zestienkoppige brassband blaast nog meer ritme en leven in het al levendige ¡Siempre Si!, dat bij deze een exotisch kantje mee kreeg! Grenzeloze talenten.

¡Siempre Si! is digitaal verschenen.

Facebook Bandcamp / Brazzmatazz

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More