Home Singles WASTELAND – You Say (Starman Records)

WASTELAND – You Say (Starman Records)

by Bart Verlent

Wasteland is een project rond drie Gentse muzikanten die al heel wat op hun palmares hebben staan. In dit project zitten Peter Bonne (één van de oprichters van A Split Second), Nico Mansy (maakte vroeger deel uit van A Split Second, speelde samen met Brian James van The Damned en werkt regelmatig samen met ex-Bad Seeds Hugo Race) en zanger/gitarist Alain Allaeys die we kennen als frontman van Mad Dog Loose. Mansy werkte ook regelmatig samen met deze Gentse band als producer. Samen brengt het trio psychedelische retro poprock.

(c) Wasteland

De opnames dateren van 1992 -1993 en zijn geremastered in 2002. In het najaar worden de nummers dan eindelijk uitgebracht op de titelloze debuutplaat. You Say is de eerste teaser uit dit debuut waarop we leuke indiepop te horen krijgen die in de lijn ligt van Britpopbands van begin jaren ’90. We horen de invloed van groepen zoals The Stone Roses, Inspiral Carpets, Blur en The Charlatans die toen ook wat flirtten met psychedelische pop en rock tijdens de Madchester rage (zelfs ons eigen Poesie Noir was toen ook in de ban van deze rage).

You Say is zeker geen misse single. Ze is catchy en zelfs erg dansbaar. De vraag is alleen of iemand nog zit te wachten op deze toch wel ietwat gedateerde single. Want de jaren ’90 liggen ook alweer een tijdje achter ons. Maar dat doet zeker geen afbraak aan dit knappe nummer.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More