Home Singles WARDROBE – Dead End Kids (Dox Records)

WARDROBE – Dead End Kids (Dox Records)

by Bart Verlent

Als alles goed gaat verschijnt dit jaar het derde Wardrobe album Jason bij het Nederlandse Dox Records. Volgens frontman Johan Verckist zal deze helemaal anders klinken dan de twee voorgangers. De band dook de studio in met Damien Vanderhasselt (Millionaire, Creature With The Atom Brain) en ging aan de slag met verknipte beats, samples, overstuurde drums en stemeffecten. Met de eerste single Goldilocks maakten we kennis met een andere kant van Wardrobe. Het nummer klinkt veel steviger en donkerder dan vroeger Wardrobe-materiaal.

(c) Wardrobe

Deze Dead End Kids gaat in dezelfde lijn verder als de vorige single. Het nummer begint vrij donker met een simpele beat en een overstuurde gitaar met een lading geluidseffecten en Verckist die met een beangstigende stem het nummer inzingt. Maar dan duikt het refrein op dat licht brengt in de duisternis. Naarmate de song vordert, worden we gewoon aan de zwaarte ervan. Wat is dit weer een knap opgebouwde, catchy song.

Wardrobe bewijst met Dead End Kids dat je als band niet altijd uit hetzelfde vaatje moet tappen. Af en toe de platgetreden paden verlaten kan inderdaad verrassend knappe resultaten opleveren. Dat Wardobe boeiende songs kan schrijven wisten we al. Met deze single weten we ook dat ze niet vies zijn van experiment en de lijn kunnen trekken hoever ze kunnen gaan zonder hun eigenheid te verliezen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More