Home Singles WANHEDA – Akathisia

WANHEDA – Akathisia

by Bart Verlent

Wij waren enorm te spreken over de debuutep The Cenozoic Implosion van de Leuvense instrumentale postrockband Wanheda uit 2018. Ondertussen heeft de zeskoppige-band niet stilgezeten want op 2 februari 2022 brengen ze hun eerste album Desert Of Real uit. Net zoals de ep is ook dit album opgebouwd rond een concept. Het album gaat over emoties rond en het worstelen met verslavingen, meer specifiek de verslaving aan sociale media, smartphone en technologie in het algemeen.

Bepaalde nummers van het album behandelen hebben betrekking op het individuele niveau en het gebruik van sociale media, zoals deze eerste single Akathisia. Akathisia is trouwens ook een bewegingsstoornis die vooral te maken heeft met moeilijk kunnen stilzitten.

Het nummer begint met een mooie trompetsolo waarna warme gitaarklanken overblijven en een orgel de trompet vervangt. Na de mooie intro, vallen de zware gitaren in en overdonderen de drums tot alles terug rustig wordt en we een warm klankentapijt krijgen tot het thema de rust komt verstoren.

Wanheda is erg goed in verhalen vertellen zonder dat ze daar woorden voor nodig hebben. Ze gebruiken veel afwisseling in hun geluid en hun arrangementen zodat je perfect aanvoelt waar ze naartoe willen met hun muziek. Deze bijna vijf minuten durende track is weer een prachtig verhaal van indrukwekkende postrock dat blijft nazinderen.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More