Home Singles WALRUS – Zomer Zonder Klank/Tussen Mijn Oren

WALRUS – Zomer Zonder Klank/Tussen Mijn Oren

by Bart Verlent

Geert Noppe kennen meeste de mensen als de keyboardspeler en vast lid (sinds het begin) van Yevguini. Sinds een paar jaar maakt hij ook deel uit van de liveband van Hooverphonic. Maar de man is in zijn hoofd ook constant bezig met nummers componeren en die brengt hij uit met Walrus.

Door het coronavirus had hij eindelijk tijd om het derde Walrus-album te schrijven en op te nemen met zijn vaste makkers Arnout Hellofs op drums, Pieter Peirsman op gitaar en backings, Maarten Van Mieghem op bas en backings en Alban Sarens op sax.

© Walrus

Het derde Walrus-album is ondertussen volledig ingeblikt met Alex Callier achter de knoppen. Hij stond ook in voor de productie van het tweede album Terug Naar Het Begin van 2015. We kregen al een voorproefje uit de te verschijnen plaat met het aanstekelijke Dansen Uit De Maat en nu krijgen we ineens twee nieuwe singles.

Zomer Zonder Klank is een meer ingetogen nummer dat begint met de wondermooie stem van Nina Sampermans. Het is een feelgood nazomersong dat met heimwee terugkijkt naar onbezonnen warme dagen. Noppe tovert hier met warme arrangementen die het nummer mooi inkleuren. Met Tussen Mijn Oren komt Walrus iets steviger uit de hoek. De track klinkt erg dansbaar door het de meeslepende drums, het groovy orgel en de psychedelische soundscapes. Een nummer waar ja absoluut niet kan op stilzitten.

Laat dat derde Walrus-album maar snel komen we hebben er zin in!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More