Home Singles VLOU- Scenes From A Dream

VLOU- Scenes From A Dream

by Ann Cnockaert

Vlou is het soloproject van de Zuid-Afrikaanse bassiste en componiste Vee Lourenço. De door Khruangbin, Flea en Marcus Miller geïnspireerde muziek van vlou is geworteld in de fusie van moderne psychedelic, funk en jazz. Op 10 november stelde ze haar debuutsingle Scenes from a Dream voor.

Foto © Gemma Garman – Logo design en artwork door Lerusha Reddy

Ook het muziekproject vlou is ontstaan tijdens de pandemie. Tijdens een periode waar het niet evident was om anderen te ontmoeten ging Vee Lourenço creatief aan de slag en vond ze een uitlaatklep in haar muziek.

Wat vlou anders maakt is dat ze de bas nadrukkelijk op de voorgrond brengen. De muziekvideo voor vlou’s debuutsingle Scenes From A Dream werd opgenomen bij haar thuis in Brussel. Het doet denken aan de lockdown en de omstandigheden waarin de single is geschreven. Het lichtwerk creëert een dromerig decor voor de verschillende scenes, afwisselend tussen een live-style performance van vlou en de choreografie van Catarina Duarte die zo geëdit is om een droomachtige ondertoon te creëren.

Een zeer sterk debuut dat ons doet verlangen naar meer!

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More