Home Singles VITJA PAUWELS – Sundial (WERF)

VITJA PAUWELS – Sundial (WERF)

by Bart Verlent

Vitja Pauwels is een straffe multi-instrumentalist die je waarschijnlijk kent van bij Bombataz, Naima Joris, Cram Ration, Warm Bad, Lara Rosesel, Woolvs of Mobilhome. Maar Vitja staat ook solo zijn mannetje. In 2019 debuteerde hij met het album Day At Half Speed waarin hij de mogelijkheden van akoestische gitaar plus live elektronische elementen exploreerde. Op 4 november verschijnt zijn tweede soloplaat Drift By/Sink In op WERF. Daarop slaat hij een meer elektrische weg in.

Vitja Pauwels © Björn Comhaire

Sundial is afkomstig van de nieuwe plaat en is één van de weinige nummers waarin Pauwels horen is als zanger. Hij speelde de track in op zijn geliefde Stratocaster en zijn Omnichord. Het is een zweverig nummer dat Bert Juliaan Vercruysse (Dijf Sanders, Pascal Deweze, Bombataz…) perfect in beeld heeft gebracht.

Pauwels heeft iets doorleefds in zijn stem en dat past perfect bij de warme klanken die hij produceert. Hij bewijst met deze single weer dat hij zijn eigen genre maakt wat altijd een goed teken is.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More