Home Singles VIS A VIS – Cassandra (Eigen Beheer)

VIS A VIS – Cassandra (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

De Brusselse zangeres Chloë Nols kennen we van de dromerige indiepopband Leonore. Tijdens de lockdown heeft ze een reeks verse songs geschreven voor haar “break out-project” Vis à Vis. In dat muziekproject heeft ze een nieuwe sound en stijl ontwikkeld die anders is dan wat we van haar gewend zijn.

(c) Vis à Vis

In 2021 komt de debuut-ep uit van Vis à Vis die Nols heeft opgenomen met muzikant en producer Thomas Jillings (Linus, Ottla). Willem Malfliet (Woolvis) stond in voor de mix en Uwe Teichert (K’s Choice, Ultrasonic 7) nam de mastering voor zijn rekening. Cassandra is de eerste single uit de nieuwe ep.

Zoveel wijkt Nols met deze single niet af van het geluid van haar band Leonore. Ze maakt nog steeds dromerige indiepop maar de synths zitten een stuk meer op de voorgrond. We zijn al gewoon dat Chloë deftige composities aflevert en haar zwoele stem kan ons altijd raken en dat doet ze met Cassandra zeker.

De analoge synth, drums en sax partijen werden ingespeeld door Thomas Jillings, die weet een sfeervol geheel neer te zetten dat perfect past bij de stem van Nols. We zijn benieuwd wat dit duo nog meer voor ons in petto heeft. Maar we zijn ook blij dat Chloë Nols niet veel van haar sound afwijkt want daar is ze gewoon top in.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More