Home Singles VINCENT STARWAVER – Go Around (Eigen Beheer)

VINCENT STARWAVER – Go Around (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

De naam Bart Vincent kan bij sommigen nog een belletje doen rinkelen want met zijn vorige band Thou bracht hij zeven albums uit en stond hij ook op Pukkelpop en Rock Werchter. De laatste jaren werkte hij meer achter de schermen. Hij toerde de wereld rond als geluidsman van Melanie De Biasio en werkte als producer voor onder andere Wardrobe, Kris Dane en Kapitan Korsakov. Maar het kriebelde terug om zelf muziek te maken dus kroop Bart de studio in met Steve Slingeneyer (WWWater, Soulwax en Onemanparty), Alain Gevaert (dEUS, Chantal Acda, Reena Riot), Serge Hertoge (Sundahl, Lize Accoe) en Elke De Mey (Love Like Birds) en kwam buiten met zijn eerste soloplaat die hij uitbrengt onder de naam Vincent Starwaver.

(c) Vincent Starwaver

Het album Goodnight Honeybun zou normaal in april verschijnen en de band zou ook het voorprogramma verzorgen van Roosbeef. Toen kwam corona en werd alles uitgesteld. Na de knappe singles Where Do We Go From Here, Gimme A Reason en When Did The Sun Go Down is hier de vierde Vincent Starwaver single Go Around. In de eerste twee singles kregen we radiovriendelijke, catchy indiepop met subtiele weerhaakjes maar bij Go Around zijn de weerhaakjes een stuk minder subtiel.

Het nummer begint met overstuurde gitaren en vocalen gevolgd door een erg catchy refrein dat de single helemaal doet openbloeien, om dan terug te gaan met het tegendraads begin. Het nummer eindigt met een geweldige outro. Chaotische gitaren die een zalige geluidsmuur op zetten. We moesten even aan een avontuurlijk dEUS denken: georganiseerde chaos dus.

Vincent Starwaver brengt met deze single een soort van avontuurlijke slackerrock die naar het einde toe voor een intense ontploffing zorgt. Laat dat debuutalbum nu maar komen, we zijn er volledig klaar voor! We zullen helaas nog even moeten wachten want de release is uitgesteld tot maart 2021.

Op zaterdag 28 november komt Vincent Starman in duo akoestisch en met twee extra strijkers zijn nummers brengen in Zaal Goedleven in Gent. Tickets zijn te koop via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More