Home Singles VELVET MIST – Hollow Eyes

VELVET MIST – Hollow Eyes

by Nel Mertens

Als je de Belgische metalscene iet of wat genegen bent, ben je ongetwijfeld bekend met het werk van de deathmetalband Carnation. Oprichter Jonathan Verstrepen blijkt naast metal ook wel een voorliefde voor eighties gothrock te hebben. Samen met Anton Mergaerts startte hij onlangs met een nieuw zijproject: Velvet Mist.

Jonathan begon te experimenteren met synths en drumcomputers, waarna Anton er met zijn diepe stem de vocalen aan toevoegde. Zo kwamen ze snel tot vier tracks die – in een donker, dansbaar melancholisch sfeertje – op de ep Visitation zullen verschijnen in het voorjaar van 2022.

Hollow Eyes is de eerste single van de ep. De invloed van The Sisters Of Mercy is duidelijk aanwezig in de diep melancholische vocalen, de duellerende combinatie van kille synths en gitaren en de dansbare, sterk aanwezige drums. Een geluid dat je meeneemt in de dichte, donkere mist van gothrock en new wave uit de jaren 80.

Met holle ogen
Op een pad van lust
Een hersenloos hoofd
Hij moet zich voortplanten…”

Inhoudelijk is het duo geïnspireerd door donkere gedachten en tedere aanrakingen, laten ze weten: “Gedachtenkronkels, gevoelens en momenten die we allemaal wel eens ervaren, maar zo weinig durven benoemen en bloot te leggen zodat de wereld ze kan zien.” Onverbloemd over oerdrang en lust in deze eerste track, dus!

De ep Visitation verschijnt op 31/3/2022 op cd en vinyl en kan je nu reeds voorbestellen.

Facebook / Website / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More