Home Singles USI ES – Darwin (Eigen Beheer)

USI ES – Darwin (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Vorig jaar bracht de Gentse Esther Weemaes, alias Usi Es, haar intrigerende debuut-ep Mutiny uit waardoor ze mocht openen voor de Matt Watts Group en Sylvie Kreusch. Tijdens één van deze optredens stal ze ons hart. Met haar warme flexibele stem, waar ze alle kanten mee uitging en zeker ook met haar eigen composities die een mix zijn van innemende pianomuziek met subtiele electro toetsen. Er worden vergelijkingen gemaakt met Kate Bush, Julia Holter en Tori Amos, kwestie van de lat ineens hoog te leggen.

(c) Usi Es

Met Darwin is Usi Es klaar voor een volgende stap. Het nummer klinkt voller dan haar vorige werk zonder bombastisch te worden. Esther is minder voorzichtig en gelooft meer in haar eigen kunnen. Het mysterieuze sfeertje dat in de ep hing blijft ook in deze single zweven maar ze laat nu ook een speels kantje van zichzelf zien.

Wij waren al onder de indruk van het Usi Es geluid maar met Darwin weet ze zichzelf te overtreffen. Alles wijst er op dat Weemaes snel één van de leading ladies van de Belgische electroscene zou kunnen worden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More