Home Singles URAL THOMAS AND THE PAIN – Gimme Some Ice Cream (Bella Union/PIAS)

URAL THOMAS AND THE PAIN – Gimme Some Ice Cream (Bella Union/PIAS)

by Bart Verlent

Wie niet vies is van een portie retro-soul is bij Ural Thomas aan het juiste adres. Deze 82-jarige Amerikaanse zanger is niet zo gekend als Etta James, Otis Redding, James Brown en Stevie Wonder maar heeft wel van al deze legendes het voorprogramma mogen verzorgen in de jaren ’60.

Toen hij in 1970 verhuisde van Louisiana naar Portland organiseerde Ural wekelijks jamsessies die werden opgemerkt door soul-dj Scott Magee die Thomas aan een nieuwe band koppelde.

© Ural Thomas & The Pain

Op 3 juni verschijnt het derde album Dancing Dimensions dat The Pain heeft opgenomen met deze soul-legende. Het is de eerste langspeler die Thomas uitbrengt op het Bella Union-label. Ural werkte mee aan het Lost Horizons album In Quiet Moments van Bella Union-baas Simon Raymonde (Cocteau Twins), waarvoor Thomas het titelnummer heeft ingezongen.

Uit het nieuwe album krijgen we nu de tweede single Gimme Some Ice Cream. Het is een lekker feelgood-nummer met een vrolijke zorgeloze Jackson 5-vibe. Je kan er onmogelijk op blijven stilzitten en het laat de zon binnen schijnen.

14 september komt Ural Thomas And The Pain het nieuwe album voorstellen in de Antwerpse Roma.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More