Home Belgisch UP YOUR MULE – Holy Rock and Roll

UP YOUR MULE – Holy Rock and Roll

by Patrick Van Hauwaert

Up Your Mule werd in mei 2016 opgericht door Christophe Geuens (CJ) via een advertentie op social media. Na meer dan 20 jaar New Orleans funk te spelen was de lokroep naar de oude liefde bluesrock te groot om te negeren. Maar een band is niet compleet zonder drums, keys, bas en zang en dus werd er ijverig verder gezocht en ook gevonden. Dit ondermeer bij Bullfrog Tattoo, de Rory Gallagher tribute band. Nu voor wie zou vermoeden dat Up Your Mule iets wegheeft van de typische West-Vlaamse gezegde ’Up je Muule’ wat zoveel wil zeggen als gezondheid, santé of zoals ze het in het Engels zeggen “Up Yours” is er aan voor de moeite. De naam komt er eigenlijk nadat ze in de beginperiode nogal veel covers speelden en daarbij eens te veel naar Gov’t Mule luisterden.  Verder moeten we het dus (helaas) niet gaan zoeken.

Maar aan covers hadden de heren niet genoeg en met een 7-tal eigen creaties trokken ze in 2018 naar de studio om amper één jaar later te eindigen in de finale van the Belgian Blues Challenge. Geen zegeplaats helaas voor de heren maar wel een mooi compliment: “Up Your Mule is niet traditioneel genoeg voor deze Challenge”.  Meer wilden ze niet horen uiteraard. Maar in Gistel halen ze dan wel de hoofdprijs binnen en winnen ze de Roots & Blues Rally zonder veel problemen. 

Het covid verhaal kennen we al ten treure, maar ook hier zit er een positieve noot aan vast, want ondanks een pak gemiste optredens kregen de heren tijd om nummers te schrijven wat straks zal resulteren in Holy Rock and Roll  een album waarvan we de titeltrack al mochten ontvangen. De single laat zich dan ook heel graag beluisteren en heeft een zeer hoog radio gehalte. Blues met een soul kantje aan, zo kan je deze track het beste omschrijven. De keys zorgen voor een goede funk/soul basis waarop de rest mooi wordt verder gebouwd. Geen stevige, snerpende bluesgitaren of stomende baslijnen op deze single maar gewoon lekkere muziek die ongewild aanzet tot enkele brave danspasjes in de vroege uurtjes.

Als voorbode voor het album kan dit alvast tellen.  

Hier bij Luminoush Dash zijn we alvast zwaar onder de indruk van deze prestatie en kijken we vol verlangen uit naar het volledige album. In afwachting daarvan luisteren we ondertussen af en toe nog eens naar Gov’t Mule en denken we nu zonder twijfel telkens aan Up Your Mule, bij iedere pint die we opentrekken.

Mr. Blue Boogie

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More