Home Singles UNRAVEL – The End Of My Rope

UNRAVEL – The End Of My Rope

by Jeroen De Weder

De Deinse band Unravel steekt met haar tweede singel The End Of My Rope op haar eigen wijze een hart onder de riem bij iedereen die het deze dagen wat moeilijk heeft en met zware gedachten kampt.

De mentale strijd tussen wisselende en onbeheersbare gevoelens van wanhoop, woede en vechtlust om er weer bovenop te geraken, wordt in het nummer perfect geïllustreerd door het complementaire zangspel van de mannelijke scream en vrouwelijk cleans, ondersteund door noisy en nerveuze maar energieke powermuziek. Het nummer brengt een tijdloos thema onder de aandacht maar in de huidige tijden is het actueler dan ooit. Muziek als therapie, als wapen, als hoop. Je hoeft gelukkig geen zwartkijker te zijn om te genieten van dit fijn muziekstukje.

De meeslepende riffs, het beukende drumwerk, de snijdende gitaren, het harmonieuze vocale dubbelspel, de toegankelijke melodielijnen, het meanderende intermezzo en de zinderende finale geven dit nummer een uitgesproken maar verteerbare smaak dat een breed publiek zal lusten.

The End Of My Rope staat op het nog te verschijnen debuutalbum Closure. Release wordt binnenkort verwacht.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More