Home Belgisch UNDERWATER FSH – I Used To See The Window

UNDERWATER FSH – I Used To See The Window

by Felix Sandon

Soms moet je een duik durven nemen in iets nieuws, ook al heb je geen idee waar je terechtkomt. I Used To See The Window, de eerste single van het drietal Underwater Fsh, is raar. Nee, er is niks mis met je luidsprekers. Nee, je hebt niet per ongeluk een boeddhistische radiozender aangeklikt. Welkom in de zee van bizarre texturen en eigenzinnige improvisaties van dit gloednieuwe trio.

Van boven naar onder: Ee Hyung Jin, Tijn Heijblom, Victor Khaddaj.
Foto: Rebecca Driesmans

Alle drie zijn ze geschoolde jazzmuzikanten: Tijn Heijblom leent zijn stem, Ee Hyung Jin speelt normaal saxofoon, maar is hier te horen op ewi, een elektronisch blaasinstrument, en Victor Khaddaj tekent voor drums en synthesizer. Samen dompelen ze zichzelf en iedereen die wil horen onder in een luisteravontuur. Laat je gewoon meeslepen door dit experiment dat maar moeilijk te vergelijken valt (behalve misschien voor wie de collagekunst van Cornelius nog kent): geen spek voor ieders bek, maar wie de sprong voorbij de gekke intro waagt, ontdekt dat het daarna alleen maar fascinerender wordt.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More