Home Belgisch UNDER THE REEFS ORCHESTRA – Une Île (Capitane Records)

UNDER THE REEFS ORCHESTRA – Une Île (Capitane Records)

by Björn Comhaire

Toen gitarist Clement Nourry in 2016 zijn solo-album Under The Reefs uitbracht, kon hij niet voorzien dat hij enkele jaren laten een band zou bestieren met dezelfde naam. Samen werken ze al een tijdje aan een eerste album en na Tucuman en Sumo stellen ze nu Une Île voor.

Ruim 7 minuten meeslepende, instrumentale jazz waarin de gitaar van Nourry de melodie voor zijn rekening neemt. Eerst met volle ondersteuning van de sax van Marti Melia. Zacht deinend nemen ze ons nietsvermoedend mee door een open landschap. Koetjes dansen vrolijk in de wijde, bijtjes zoemen van bloem tot bloem, het zonnetje schijnt en de wereld is mooi.

Dat verandert echter allemaal wanneer de sax van Melia ons onverwachts en diep brommend een stevige por in de rug geeft, we in een stroomversnelling terecht komen en we worden meegesleept naar steeds woeliger water. De gitaar van Nourry houdt nog even de schone schijn op maar “resistance is futile”. Ook hij verliest stilaan de controle met een dolle rit tot gevolg. Pas tegen het eind van het nummer komen we terug in rustiger vaarwater terecht. Uitgeput en naar adem snakkend, een illusie armer en een levensles rijker zijn we blij dat we