Home Singles UMA CHINE – Visits

UMA CHINE – Visits

by Bart Verlent

Dit jaar brengt Uma Chine hun tweede album uit op W.E.R.F Records en dat zal de titel Changes krijgen. Niet alleen zitten ze nu bij een ander platenlabel dan bij het debuut, Nele De Gussem en co willen op Changes ook een nieuw geluid brengen. Voor Changes schreef Nele songs waarin droom en daad samenkomen, een verwerkelijking van het onwerkelijke.

© Jolke Van Aerde

Dat konden we al vaststellen op de eerste single Hold van de te verschijnen plaat. Een sublieme, zweverige song die ons laat binnenkijken in de droomwereld van Uma Chine. We waren benieuwd of deze Visits dezelfde kant uit zou gaan.

Visits gaat over het delirium van een dementerende vrouw die bij haar overleden man wil zijn, terwijl ze zich woest afzet tegen haar eigen in-leven-zijn. In de stevige percussie uitbarstingen hoor je de woede. Die uitbarstingen worden afgewisseld met zwalpende strofes totdat de grens tussen illusie en realiteit, droom en waken, steeds kleiner wordt en Visits uitmondt in een stuivende climax van gekte en blijdschap.

Het is een boeiend geheel geworden. Bij de intro wisten we nog niet goed wat te verwachten van het nummer maar als je de song in zijn geheel hoort, klinkt de intro vrij logisch en past hij perfect bij het verhaal.

Net als op de vorige single bouwt Uma Chine een bijzondere droomwereld op. Dat doet deze band met bijzondere sfeervolle arrangementen en, zoals altijd, met fantastische samenzang. Wij tellen al af naar 9 april, dan komt Changes uit.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More