Home Singles ULTRA SUNN – Set Yourself On Fire

ULTRA SUNN – Set Yourself On Fire

by Nel Mertens

Sam Huge en Gaelle Souflet bewijzen steeds meer en meer een donker magisch duo te zijn. In korte tijd, namen ze met hun Brusselse coldwaveproject Ultra Sunn een plekje in de dark scene der elektronica in. Set Yourself On Fire is hun nieuwste single en gaat stilaan meer richting EBM uit!

Terwijl we dit schrijven, staat Ultra Sunn op een podium in Praag en door de internationale pers worden ze beschreven als “EBM-project gebaseerd op de legendarische Belgische school”. En dat is best terecht, want ze weten steeds een interessant boeiende opbouw in hun nummers te steken, met de nodige strakke soberheid die voor die typische elektronische hoogspanningsbogen zorgt!

En in Set Yourself On Fire is dat evenzeer het geval. De bubbelend, vrij optimistische synths, barsten open tegen de repetitief sombere vocalen, terwijl er tussenin hard metalen aanslagen durven klinken!

Set Yourself On Fire is digitaal verschenen als  voorsmaakje op hun aankomende ep Kill Your Idols. De ep verschijnt op 3 maart bij het Berlijnse label van Zanias, Fleisch (Zanias, Kontravoid, Infravision…) en kan je reeds voorbestellen.

Website / Bandcamp / Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More