Home Singles ULTRA SUNN – Broken Monsters (Artoffact Records)

ULTRA SUNN – Broken Monsters (Artoffact Records)

by Nel Mertens

Na hun ep Kill Your Idols zijn Sam Huge en Gaelle Souflet bijna klaar om hun debuutalbum de wereld in te sturen. Voor het zover is, maakt het coldwaveproject Ultra Sunn ons alvast warm daarvoor, met een eerste nummer daaruit.

Broken Monsters is een dansend donkere en krachtige hymne die ons vertelt dat we de neiging hebben om onze eigen monsters en demonen te projecteren op onszelf. En aangezien ze alle ruimte innemen, hebben we de neiging om ons daarop te concentreren, terwijl de echte monsters degenen zijn die discreet en slaperig sluimeren op de achtergrond.

“Hiermee drukken we uit dat we waakzaam moeten blijven, niet verblind moeten worden door onze eigen angsten en vooroordelen, want de slaap van de rede brengt monsters voort. De zoektocht naar een betere wereld is nog lang niet voorbij”, benadrukt het Brusselse duo terecht.

Diepe beats dragen het nummer en maken het ritmisch sterk. De sequencers voor de baslijn en de stemsamples die koren creëren zijn een warme toevoeging, hoewel hun strak synthetische geluid wel behouden wordt.

Broken Monsters is digitaal verschenen. De debuut lp van Ultra Sunn zal binnenkort verschijnen bij Artoffact Records.

Website Bandcamp Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More