Home Singles TWIN TOES – Sunny Eggs (Capitane Records)

TWIN TOES – Sunny Eggs (Capitane Records)

by Bart Verlent

Twee weken voor de release van het debuutalbum van Twin Toes brengen Antoine Geluck en Nicolas Mouquet nog een single uit. De heren braken dezelfde teen op een weekend in september in 2019 en waren op dat moment 130 kilometer van elkaar verwijderd. Een teken uit het universum en een reden om er voor te gaan en samen muziek te maken.

De twee hebben een gedeelde liefde voor Dirty Projectrors, Superorganism en Annie Cordy. Die invloeden smelten ze samen in surrealistische caleidoscopische indiepopsongs over de absurditeiten van het leven.

Pieterjan Coppejans (Eefje De Visser, Sylvie Kreusch) stond in voor de productie van het debuutalbum Long Story Short dat op 14 oktober verschijnt. Sunny Eggs zal daar ook op terug te vinden zijn.

Het is trouwens het eerste nummer dat het duo samen schreef. Sunny Eggs is een eerbetoon aan spiegeleieren. De twee eten zoveel eieren dat ze er wel over moesten schrijven. Een liefdeslied over eieren dus, maar met een onderlaag die reflecteert over de ware betekenis van de liefde.

Sunny Eggs is een heel kleurrijke compositie. Met een flinke dosis effecten onder de stemmen maken ze een fijne cocktail van vreemde soundscapes, speelse gitaarriffs en catchy ritmes die ze shaken tot een perfect geheel. Geluck en Mouquet hebben weer iets unieks in elkaar gestoken dat heel catchy klinkt en geweldig aanslaat.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More