Home Singles TURMALLINA – Escades (Shore Dive Records)

TURMALLINA – Escades (Shore Dive Records)

by Bart Verlent

Het Engelse Shore Dive Records focust op shoegaze, dreampop en postpunk en gaat over heel de wereld op zoek naar onbekend talent. Deze keer vonden ze dat in Brazilië bij Turmallina. De band bestaat sinds 2018 en bracht dit jaar in januari het debuutalbum Aurora uit. Shore Dive Records pikte het album op en bracht het op cd uit.

© Turmallina

Het vijftal uit São Paulo maakt shoegaze/dreampop in het Portugees. Escades is afkomstig van het album en is stevige shoegaze terwijl vooral zangeres Rose Oliveira voor het dromerige aspect zorgt.

De gitaren brengen het stofzuigergeluid van The Jesus And Mary Chain ten tijde van Psychocandy terug. Dat combineren ze met het dromerige en zweverige van My Bloody Valentine en Slowdive.

Turmallina etaleert een uniek shoegazegeluid op deze single. Dat maakt het zeker de moeite waard om het debuutalbum te beluisteren. Op het debuut staan ook prachtige, dromerige songs: de stofzuigergitaren worden dus niet overal gebruikt.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More