Home Belgisch TRANSISTOR – Vriendelijke Groeten

TRANSISTOR – Vriendelijke Groeten

by Stefan Schemmann

Je wilt ’s ochtends op weg naar je werk niet naar ingewikkelde muziek luisteren. Een goede beat, een refrein om mee te zingen en een elektrische gitaar om je wakker te maken. Transistor, de band van Frederik Meuris, maakt Nederlandstalige poprock. Toegankelijk en meezingbaar. Met refreinen die je de hele dag bijblijven.

Het verschil tussen nummers die je na één keer beluisteren vergeet en bijvoorbeeld Vriendelijke Groeten is de bewegende groove. En de tekst, die niet zo vrolijk is als de muziek. Hier zingt Frederik over het hoofd dat niet stil kan staan. En de ene gedachte die de andere opvolgt. En over het feit dat al het gepieker uiteindelijk tot niets leidt.
De grap aan het einde van het nummer is dat je er eens over na moet denken dat te veel nadenken toch niet helpt.

Geweldig!

Live groeit de eenmansband uit tot een kwintet en het is zeker leuk om deze vijf mensen aan het werk te zien. Naast de twee singles die al zijn uitgebracht en deze Vriendelijke Groeten, komt er later dit jaar een album uit waarop waarschijnlijk alle nummers staan. Die cd zou vroeger een vaste plek in de auto hebben gekregen, niet alleen om de soundtrack te verzorgen op weg naar het werk. Ook als soundtrack op weg naar je vakantie. Je zult zeker goed vermaakt in Spanje aankomen. Of in Frankrijk. Het maakt niet uit waar je bestemming ligt. Want de reis is de bestemming en Transistor is de perfecte reisgenoot. Dus denk er niet te veel over na. Rijd weg, zet de muziek aan en zet hem alsjeblieft niet te zacht!

Oh ja: vriendelijke groeten!

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More