Home Singles TRANSFER TO GRAHAM – Junín (Eigen Beheer)

TRANSFER TO GRAHAM – Junín (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Op 23 juli verschijnt het eerste album van Transfer To Graham, het project van de ingeweken Brusselse muzikant Lukas Coussement. In 2016 debuteerde hij met het instrumentale album One Minute Songs en daarna werd het even stil rond dit project. Coussement trok naar Zuid-Amerika waar hij musiceerde met lokale muzikanten. Die herinneringen heeft hij verwerkt op de nieuwe plaat die binnenkort verschijnt.

© Transfer To Graham

We kregen al de dromerige singles Miraflores en Montevideo te horen. En ook al ging Coussement voor zijn gitaarspel in de leer bij Wolf Vanwymeersch (The Van Jets) en Rodrigo Fuentealba (Fifty Foot Combo, Gabriel Rios, Novastar) toch heeft hij een eigen sound die totaal niet in de lijn ligt van zijn leermeesters. Met Transfer To Graham kiest Lukas voor subtiele gitaarmelodieën die je laten wegdromen naar tropische oorden.

Dat is ook het geval op deze Junín. Coussement zorgde zelf voor de percussie en drums op deze warme track. In Junín zijn er verschillende zweverige gitaarlijnen in verwerkt. Coussement komt in dit nummer soms ook stevig uit de hoek in vergelijking met de vorige singles.

Over heel de lijn is dit evenwel een sfeervolle track met warme arrangementen die perfect passen bij zomerse zonnestralen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More