Home Singles TINY LEGS TIM – Going Down South (News)

TINY LEGS TIM – Going Down South (News)

by Fabris Lemant

Een ode aan het samen muziek maken na drie maanden muzikaal braakland tijdens de lockdown, resulteert in een spontane uitbarsting van energie. Sjamaan van dienst is Tiny Legs Tim die met Going Down South een cover brengt van blues legende  R.L.-Burnside. Het nummer is de voorloper van Tiny Legs Tims zesde studio album Call Us When Its Over dat op 27 november verschijnt.

Geen jamsessies in de Missy Sippy Blues en Roots Club, geen nachtelijke escapades in bruine kroegen: het doet wat met een mens. De zomer van 2020 was er voor de nachtbrakers en live muzikanten één om vlug te vergeten. 

Na drie maanden totale isolatie vond Tim de Graeve ofte Tiny Legs Tim het welletjes en trok hij met drie muzikale compagnons naar de Yellow Tape Recording studio’s om hun muzikale frustraties te laten samensmelten tot één langerekte bluesjam. In een eenvoudige opstelling maakte de frustratie al gauw plaats voor zorgeloze uitbarstingen van levensvreugde. De Graeve liet zich omringen door metgezellen Bernd de Coene op drums, Mattias Geernaert op bas en Toon Vlerick op gitaar. 

Op Going Down South covert Tiny Legs Tim, R.L -Burnside, de in 2005 overleden blues legende uit Holly Springs. Burnside had er een bewogen leven opzitten waarin hij enkele van zijn familieleden vermoord zag worden en waarin hij zelf tot zes maanden cel veroordeeld werd voor moord, maar met hulp van zijn toenmalige baas werd vrijgelaten. Het doorleefde verhaal met een lach en een traan is er één dat ook parallel loopt met het leven van Tiny Legs Tim. De West-Outernaar werd met een leveraandoening geboren en keek als twintiger de dood meermaals in de ogen. Muziek bracht troost en op basis van de vibe die we op deze single horen, zien we voor ons een gelukkig man! Flarden delta blues worden geïnjecteerd met de nodige portie rootsrock die het geheel nog meer cachet geeft.

Dit is een song die je doet verlangen naar een live optreden! Bij voorkeur te consumeren met een Westmalle Tripel op een nachtelijk uur. Straf poer!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More