Home Singles TIM LINGHAUS – Running To School With S (Schole Records/1631 Recordings)

TIM LINGHAUS – Running To School With S (Schole Records/1631 Recordings)

by Björn Comhaire

Tim Linghaus is een Duitse pianist die zich graag ophoudt in de omgeving van wat tegenwoordig wel eens nu-classic genoemd wordt. Hij maakt instrumentale pianomuziek van het eerder contemplatieve type, een genre waarvan de pioniers vooral in Scandinavië en IJsland gedomicilieerd zijn.

© Tim Linghaus

In 2016 releasete hij een eerste ep Vhoir en twee jaar later kwam daar een heus album bij Memory Sketches. Drie jaar, een ep en twee albums later is hij in blijde verwachting van alweer een nieuwe plaat Memory Sketches II. Een album waarin hij tracht herinneringen, waarvan hij vroeger nooit besefte hoe belangrijk ze zijn, vorm te geven. Een poging ook om het verleden op één of andere manier vast te houden zodat het niet definitief verdwijnt.

Uit dat nieuwe album, dat eind oktober verschijnt, kregen we recent een klein voorsmaakje in de vorm van single Running To School With S, de opener van de plaat.

Running To Schooll WIth S pikt de draad op waar Memory Sketches ze enkele jaren geleden liet liggen. Een in klanken omgezette herinnering aan wat een mooie dag moet geweest zijn in de jeugd van Linghaus. Het wat droge en opzettelijk klein gehouden geluid van de piano dragen bij tot het gevoel dat we een inkijk krijgen in het hoofd van de uitvoerder.

Een op het eerste gehoor luchtig nummertje, gewikkeld in een wollen deken, zonnig bijgekleurd door de tand des tijds. We kunnen er wel iets mee…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More