Home Singles TIM BURGESS – Flamingo (Bella Union/PIAS)

TIM BURGESS – Flamingo (Bella Union/PIAS)

by Bart Verlent

The Charlatans-frontman Tim Burgess bracht onlangs zijn zesde solo-album Typical Music uit. Hij nam ze op in 30 dagen en leverde 22 ijzersterke popsongs af, of zoals hij zelf zegt: sci-fi surfsongs. Het was Burgess’ bedoeling om songs te maken vanuit een kleurrijke cosmos omdat onze eigen wereld er zo donker uitziet. Dat is hem met verve gelukt.

© Tim Burgess

Flamingo komt uit deze pure popplaat en heeft niks te maken met de Spaanse muziekstijl, wel met de vogel. Tim bezoekt regelmatig een natuurreservaat in Norfolk waar hij, samen met vrienden, naar de flamingo’s gaan kijken. Volgens hem is er niks mooier dan een vogel die op een been staat en zo helder roze is.

Flamingo is een opgewekt, dromerig nummer met een sprankelende gitaar en spacey bijgeluidjes. Het is maar één van de pareltjes op deze plaat. Wie zot is van deze single moet zeker het volledige album eens beluisteren en zich laten verwonderen door deze talentvolle songschrijver.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More