Home Singles TIJS VANNESTE – Den Tijd

TIJS VANNESTE – Den Tijd

by Kurt Van Camp

Enkel wie de laatste jaren onder een steen leefde heeft nog niet gehoord van Tijs Vanneste. Vanuit de Kempen bestormt hij al een hele tijd de voltallige Vlaamse en recent ook mondiale media. We kunnen er bladzijden over volschrijven, maar gaan hier focussen op het nummer dat hij net loste: Den Tijd.

Deze song is de eerste single en voorbode van zijn debuut soloalbum Hier Is’t Goed. Tijs laat ons een semi-cover horen van Bob Dylans The Times They Are A-Changin’, maar dan volledig naar zijn hand gezet en in’t moederlijke, Desselse dialect. Een eigentijds protestlied? Ja hoor, een protest tegen de alles-voor-mij-mentaliteit, de we-gunnen-elkander-het-licht-niet-in-de-ogen manier van leven. 

Het clipje, opgenomen in nostalgisch zwart-wit toont Tijs als verspreider van “feek-nieuws”, waarbij de aanplakbiljetten met Kim Young Un, Erdogan, Jean-Marie Dedecker en co alvast een lach op ons gezicht toverden.

Daarnaast is Den Tijd ook een oproep. Een oproep aan de senatoren en ministers om weer eens echt contact te hebben met het volk om te beseffen wat er leeft. Een oproep om het volk te leiden en hun verantwoordelijkheid op te nemen in plaats van de paraplu’s open te trekken en ze af te schuiven. Wij roepen alvast mee.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More