Home Singles THEO CROKER ft Gary Bartz & Kassa Overall – Jazz Is Dead (Sony Music Masterworks)

THEO CROKER ft Gary Bartz & Kassa Overall – Jazz Is Dead (Sony Music Masterworks)

by Björn Comhaire

Rock is dead, Jazz Is Dead, Elvis is dead… we hebben het allemaal al eerder gehoord natuurlijk en ook nu weer zullen er mensen zijn die met een ernstige blik en overtuigd knikkend zullen beamen dat dat zo is. Amerikaans trompettist, componist en producer Theo Croker is er in ieder geval zeker van en hij heeft natuurlijk wel een beetje gelijk. ‘Jazz’ is (net zoals ‘rock’) zo’n uitgeholde term geworden dat het nauwelijks nog iets betekent en daar gaat dit nummer over.

© Theo Croker

Als je nog nooit van Theo Croker gehoord had, dan is dat helemaal niet erg. Toch heeft de man al een interessant muzikaal parcours achter de rug als schrijver en producer van tv en filmmuziek, mag hij zichzelf influencer noemen (wat dat ook moge betekenen) en werd ie zelfs al genomineerd voor een Grammy met zijn album Star People Nation. Geen broekie dus!

Op Jazz Is Dead wordt hij vocaal bijgestaan door Gary Bartz en Kassa Overall wat resulteert in een erg upbeat nummer. De single start met een Miles Davisiaans stukje trompet waarna op afrobeat bouwend en naar Funky Drummer (James Brown) refererend drumwerk zorgt voor een funky en zomerse vibe. Bartz en Overall herinneren er ons tekstueel aan dat de roots van jazz bij de Afro-Amerikaanse diaspora ligt.

Het resultaat van dit alles is een heerlijk stuk dansbare muziek met een boodschap.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More